Sol och bad i Goa
Är du ute efter tropiskt badlivså kan Goa fungera som ett utmärkt alternativ till Thailand. Det är vackert, varmt, mindre exploaterat och klart billigare. Dessutom är flygresan ett par timmar kortare.

Goa nu och då

Goa är en liten delstat på Indiens västkust som fram till 1961 var en portugisisk koloni. Kort efter fylldes stränderna av hippies och massor av droger.

Numera är det sällsynt med hippies och istället är det främst backpackers, charterturister samt  välbeställda indier som njuter av Österns Pärla som Goa kallas.

I Goa är närmare hälften av invånarna kristna. Detta medför bland annat att nötkött är relativt enkelt att hitta på menyerna.

Stränderna

Goa erbjuder milslånga, kritvita stränder. Många av dessa är fortfarande förhållandevis glest befolkade av turister. Med detta sagt så håller tyvärr flera stränder dock på att mer eller mindre förstöras av turismen.

Stranden i Palolem, Goa
Stranden i Palolem, Goa

Resa i Goa

Reser mellan byarna och stränderna i Goa gör du både enkelt och billigt genom att hyra en bil med tillhörande chaufför (du vill inte köra själv i Indien). En heldag kostar bara några hundralappar.

Ett annat ännu billigare alternativ är att åka med lokalbussarna.

Bildgalleri