Visum Indien

För att besöka Indien behöver du giltigt pass och ett visum. Att ansöka om visum kan göras antigen genom att besöka kontoret Indian Visa Application Centre (IVAC) som finns på Kungsgatan 36 i TT Visumservices lokaler i Stockholm, eller genom att skicka ansöka med post.flygplan

Det tar ca. 25 arbetsdagar att utfärda ett visum, så när du ansöker om visum bör du vara ute i god tid, speciellt om du ska resa under högsäsong (oktober till mars).

Kostnad

Visumavgiften varierar beroende på ärende och nationalitet. Avgiften för svenska medborgare som ansöker om turistvisa (giltigt i sex månader) är 440 kr plus serviceavgift på 212 kr.

För mer information om kostnader besök TT Services hemsida, www.ttservices.se. För postansökan måste du betala in avgiften för visumet i förskott via TT Services bankgiro.

Visumansökan kan du skriva ut från TT Services hemsida och när du skickar ansökan via post till Indian Visa Application Centre skicka med följande:

  • ansökan
  • kvitto eller utskrift
  • ett passfotografi
  • ett frankerat och rekommenderat svarskuvert

Tips!

Om olyckan skulle vara framm och du förlorar packningen kan det vara en god idé att ha en digital kopia. Scanna in pass och visum och skicka till en e-postadress med webbmail.

Det finns många internetcaféer i städerna så du är aldrig långt från en kopia.