Barnens Indien

india

Indien är kanske inte det första landet som du kommer att tänka på när du börjar planera utlandsresa med familjen. Du kanske har hört både det ena och det andra om hur Indien är, samtidigt som du ändå alltid har velat besöka denna asiatiska pärla. Kanske känner du att barnen är ett hinder. Vi kan berätta för dig att det är precis tvärtom. Upplevelsen av Indien blir enbart bättre när du gör det tillsammans med din familj!

Många av oss väljer gärna charteralternativet när familjen ska resa utomlands och de mest välutvecklade charterorterna hittar du i södra Indien. Här hittar du de populära områdena Goa och Kerala, som kan erbjuda dig många olika hotell anpassade för hela familjen. Hittar din biljett här: https://www.flygresor.se/indien

Goa – turistens dröm

india2

I Goa bor du bra och äter och shoppar billigt. Det är också den ideala platsen för barnfamiljer då det finns gott om hotell och barnvänliga badstränder. Speciellt populära är orterna Patnam och Candolim som båda kan erbjuda en rofylld upplevelse med bra service och mat som passar alla. Goa lämpar sig också bra att flyga till direkt och när du väl är på plats så finns det möjlighet att åka på spännande utflykter eller ta sig runt själv med hyrbil.

Kerala – för upplevelsernas skull

india3-jpg

Det här är platsen som verkligen har utvecklats till att vara familjens plats i Indien. Orterna Kovalam och Varkala är båda exemplariska resmål för barnfamiljer, där hotellen är många och väl anpassade. Det finns också gott om skyddade stränder här, där barn kan bara i havet utan risk. Området bjuder även in till längre vistelser, då svenska skolan öppnat en filial, vilket gör att ni som vill fortfarande kan få skolgången ordnad för era barn. Till Kerala tar du dig lättast genom att flyga till Trivandrum, och därefter väntar en bilresa på en halvtimme till Kovalam och en timmes resa till Varkala.

Tänk på vaccineringen

Som alltid när du reser utomlands så ska du tänka på din vaccinering. Det gäller såklart också för dina barn. Till att börja med så är det grundskyddet som rekommenderas, och ska spädbarn följa med på resan så bör de vaccineras på både Hepatit A, Hepatit B och mot turistdiarré. Ammande barn behöver inte vaccineras när modern är vaccinerad.